9 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Hulpmiddelen, Nieuws

Tag: Campaign, Tips

Wat jij niet wist over… FINLAND!

Weet jij waarom Finland de perfecte target voor jouw campagnes is? Nou, het is het land met de laagste bevolkingsdichtheid en (ondanks de korte maar prachtige zomer) is het te koud om te window-shoppen. Tijdens het analyseren van de Finse e-commerce markt, kunnen we concluderen dat de Finnen niet erg gretig zijn als het aankomt op online shoppen zoals hun Zweedse, Noorse en Deense buren. Hoewel de kloof kleiner wordt en de markt snel groeit, zouden we moeten kijken naar de voornaamste eigenschappen van de Finse e-commerce industrie en het online gedrag van de afnemers.

Finland heeft 5,5 miljoen inwoners, waarvan 94% internet gebruikt. Bovendien doen 4 miljoen Finnen aan online shoppen en naar schatting gebruikt 56% van de Finnen social media (de meeste Twitteren). Het is een kleine maar erg actieve markt!

Tijdens het opzetten van je Finse campagne is het essentieel om de volgende de informatie in gedachte te houden om succesvol te zijn:

  • de meest voor de hand liggende redenen om te kijken naar producten buiten Finland zijn: de producten zijn niet verkrijgbaar op lokale sites (creëer het gevoel van zeldzaamheid in jouw campagne beschrijving!), overigens is het goedkoper en er zijn veel verschillende kleuren/stijlen (web shops met een breed assortiment zijn nog erg schaars in Scandinavische landen).

  • slechts 5,5% van de totale bevolking is het Zweeds machtig. Dus probeer Finland niet mee te nemen in een jouw Zweedstalige campagnes, het zal je conversion rate niet goed doen :)

  • 2 op de 3 Finnen gebruiken bij hun online transacties de betaalmogelijkheden van de Finse Bank, of een factuurbetaling. Alhoewel, het percentage van de creditcard gebruikers langzaam stijgt.

  • Finse consumenten zijn dol op duidelijke en betrouwbare communicatie mogelijkheden dus aarzel niet om in je campagne beschrijving te vermelden dat ze contact op kunnen nemen met ([email protected]).


Wat de niches betreft heeft Finland een aantal inspirerende. Zo zijn de Finnen gek op "hun" sauna en zijn ze ervan overtuigd dat zij de sauna hebben uitgevonden (net als de Zweden!), het land heeft 187,888 meren (dus ieder gerelateerde activiteit vormt een goede niche), ook heeft Finland het hoogst aantal  heavy metal bands per capita (kun je dat geloven?), .. en hosten zij van een van de raarste wereldkampioenschap: Korvatunturi verwelkomt Wife Carrying World Championships eens per jaar, en het is erg populair in Finland.

Meer informatie nodig over deze interessante e-market? bekijk dan de infographic hieronder!

FINLAND72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *