9 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Nieuws

Tag: Tips

Vincent Drouin, het succesverhaal van een SEO-expert die Ziler werd

Hallo, Vincent, kun je jezelf kort voorstellen?


Ik werk al sinds 2007 in Communicatie en Webmarketing. In 2011 vertrok ik samen met mijn partner naar Montreal, waar we sindsdien wonen.


Mijn expertise van de afgelopen drie jaar was search enginge optimisation en en nu houd ik me steeds meer bezig met media purchasing. Ik houd ook een blog bij, lebutineur.comom het begin van mijn carrière als freelancer kracht bij te stellen, waar Teezily voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Bedankt daarvoor!


Hoe heb je Teezily ontdekt?


Dankzij de geniale blog van Medhi, een vriend van me. In februari 2015, schreef hij over de beste mogelijkheden in affiliate marketing. T-shirt marketing leek hierin erg interessant en lucratief.


Waarom koos je Teezily boven andere platforms?


Om verschillende redenen. Als eerste had Teezily zijn kantoor in het buitenland kunnen beginnen om belastingen te ontlopen. Ze hadden echter het lef en zelfrespect om dit in Frankrijk te doen. Ze zijn van toegevoegde waarde, hebben banen gecreëerd en de economie gestimuleerd in hun eigen land. Het is een fantastisch inititief. Ga zo door!


Verder heb ik gewerkt met verschillende platforms die dezelfde service en producten aanbieden en Teezily is verreweg de beste.


Ik vind het erg handig dat je direct vectorbestanden als onderdeel van het ontwerp kunt uploaden. Dit lijkt misschien een klein detail, maar het garandeerd een ontwerp in een hoge definitie zonder problemen of onaangename veranderingen. Andere platforms doen dit niet, dus moet je de kwaliteit van het ontwerp van te voren controleren, waar je meer kennis en ervaring met het productieproces moet hebben.


De online marketingtools zijn uitgebreider dan de concurrenten. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van remarketing om een campagne af te ronden en minimale inkoopkosten van minder dan €1.50,- per aankoop. De concurrentie is weer weggevaagd!


We kunnen het ook hebben over de statistiekenoptie of de mogelijkheid na het einde van een campagne nog producten te kunnen reserveren.


Het team werkt er hard aan om hun services te verbeteren, voor zowel klanten als verkopers. Ze bieden zelfs uitgebreide gepersonaliseerde training aan. Het team vindt steeds nieuwe manieren om het platform en diensten te verbeteren. Naar mijn mening zijn ze de beste ter wereld en ik hoop dat ze een groter marktaandeel kunnen krijgen en ver boven de concurrentie uit zullen stijgen.


Het is gebruiksvriendelijk en flexibel, wat belangrijk is als je bijvoorbeeld in het weekend op je telefoon werkt.


Hoe ging je eerste Teezily campagne?


Het kostte me meer dan een maand om mijn eerste campagne te lanceren, ik had eerst een Teezily webinar over het ontwerpen van campagnes gevolgd, niches vinden en targeting.


Toen werd ik lid van de Franse Facebookgroep om mijn verhaal te delen.


Op zaterdag 7 maart, waagde ik een gok met een leuk ontwerp en een slogan die mij wel goed leek, voor de supporters van de club van mijn stad.


Helaas had een goede doelenorganisatie het logo al een paar weken eerder geüpload. Ik woon in Canada, dus heb geen idee, dus stopte ik mijn campagne na de eerste 10 verkopen, die ik na een aantal uur behaalde. Het was jammer, maar zeker informatief.


Ik was erg onder de indruk van het return on investment van. Maar liefst €9 netto voor elke geïnvesteerde euro. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was, zo snel en zo ´makkelijk´. Dat laatste staat tussen aanhalingstekens, want er is nog steeds een hoop werk voor nodig.


Wat was het meest uitdagende aan het starten van je campagne?


Waarschijnlijk de angst om geld te investeren zonder een gegarandeerd ROI.


Blijkbaar moet je €300 investeren in advertising voor T-shirtmarketing om het goed te begrijpen en geld te kunnen verdienen. Dit is echter een gemiddelde en het kan mensen ontmoedigen, afhankelijk van hun eigen budget. Sindsdien heb ik geleerd dat deze investeringen niet als verlies moeten worden gezien als de campagne faalt.


Je verliest geen geld, je investeerd in het werven van data. Je krijgt ervaring, een beter beeld van je doelgroep, je niche en de markt als geheel.


Wat was het meest bevredigende aan het lanceren van je campagne?


Het beginnen met een campagne voor mijn rugbyvereniging waar ik sinds mijn jeugd deel van uitmaakte en waar ik succesvol in was. Dat vond ik echt fantastisch. Ik was de doelgroep. Het was ook een 100% origineel ontwerp, wat ik sindsdien niet meer heb gedaan. De creatieveling in mij was zeker tevreden.


Kun je ons een verhaal van je campagne vertellen?


Ik begin mijn campagnes stipt op middernacht in Montréal, om ze om 6 uur ´s ochtends te kunnen laten starten in Frankrijk. Ik wordt nu onwillekeurig vaak midden in de nacht wakker om mijn resultaten te bekijken. Het is een verslaving :-)


Welk advies zou je willen geven aan diegenen die nog aarzelen om hun camapagne te starten?


Ik ben nog nieuw in deze markt, maar tijdens mijn eerste paar maanden heb ik een niet bepaald ideale aanpak gehanteerd, zelfs als dit nu werkt. Er zijn andere mogelijkheden om campagnes te starten.


Ik zou zeggen, blijf je doel en je concurrentie in de gaten houden; wat er in het buitenland gebeurt, met in het bijzonder de meest competetieve landen als de VS, het VK en Canada.


Zoek een passend T-shirtontwerp voor een bestaande niche met een tekst die mensen aanpreekt, pas hem aan en verbeter hem voor de niche of het land of de regio waar Facebook advertising tot nu toe minder wordt gebruikt, bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of Spanje.


Je moet weten dat het ontwerp ook belangrijk is, maar de tekst moet eerst komen naar mijn mening. De doelgroep zou eerst een emotionele reactie moeten hebben, en zeggen ´wacht, dit past totaal bij mij´ :-)


Zodra de campagne is gestart, luister naar je doelgroep want dit is vaak je bron van inspiratie voor een hoop goede ideeën voor vergelijkbare niches.


Stel je voor dat je geen topje toevoegde aan je campagne, en er zijn comments die hiernaar vragen, start je snel een nieuwe campagne om aan de vraag te voldoen. Als een groep dicht bij je niche hetzelfde shirt gebruikt, zorg er dan voor dat je er snel bij bent!


Onze flexibiliteit is zonder twijfel ons beste bezit als je een platform als Teezily gebruikt. Door snel te reageren was ik in staat om €750,- in mijn eerste week te verdienen, dat was twee maanden geleden.


Bedankt voor het mogelijk maken van deze kansen en mogelijkheden en graag wil ik het hele Teezily team bedankt voor hun geniale werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *