8 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Goda råd, Nyheter

Tag: Country, Story, Tips

Vad du inte visste om… FINLAND!

Vet du varför Finland är det perfekta målet för dina kampanjer? Det är det mest glesbefolkade landet i världen och (förutom sina korta och vackra somrar) är det vanligtvis för kallt för att gå på stan och shoppa. När en analyserar e-business marknaden, har finländare inte varit lika flitaiga shoppare som sina grannar i Sverige, Norge och Danmark. Trots detta blir gapet mindre och den finska marknaden växer snabbt, vilket är varför vi borde ta en titt på de stora karaktärsdragen av den finska  e-business marknaden och konsumeneternas beteende online.

Finlands befolkning består av 5.5 miljoner människor, av vilka 94% använder internet. 4.0 miljoner av dessa internetanvändare shoppar oline och cirka 56% av befolkningen är aktiva på sociala medier (främst Twitter). Så vi talar helt klart om en liten men väldigt aktiv e-marknad!

När du skapar din finska kampanj, bör du vara medveten om viss information som kan vara hjälpsam för dig för att lyckas:

  • De vanligaste anledningarna för inländare att titta på produkter utanför Finland är: att produkterna inte finns tillgängliga på en lokal site (skap en form av unikhet i din kampanjbeskrivning!), att det är billigare och att det är bredare utbud av färger/modeller (webbutiker med ett brett utbud är ovanliga i allmänhet på den skandinaviska marknaden).

  • Bara 5.5% av den finska befolkningen har svenska som modersmål, så förök inte att täcka in Finland med dina svenska kampanjer, det kan skada ditt konverteringsvärde :)

  • 2 av 3 finländare shoppar online användandes e-betalning från finska banker, eller med hjälp av fakturering. Hursomhelst, är kreditkortsbetalning på stark uppgång.

  • Finska kunder älskar tydlig och pålitlig kommunikation så tveka inte att trycka på att köpare kan kontakta Teezilys kundsupport ifall de skulle ha några frågor eller behöva hjälp med något i presentationen  av din kampanj ([email protected]).


Och vad finns det för speciella nischar då? Finnar är helst och hållet besatta av bastu (de anser sig har uppfunnit den!), landet har 187.888 sjöar (så all aktivitet relaterad till dessa kan vara en bra nisch), Finland har även flest heavy metal band per capita (kan du tänka dig?), ... och landet håller även i en av världens konstigaste mästerskap: Kärringkånket i Korvatunturi en gång om året, vilket faktiskt är en riktigt stor grej i Finland!

 

Behöver du mer information om den hâr spännande marknaden? Kolla in sammanställningen nedan!

FINLAND72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *