9 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Nieuws

Tag: Tips

[Interview]Maxime Patenotte, Teezily verkoper

Hallo Maxime, wat doe je naast Teezily?

Hallo, ik zit in mijn eerste jaar van mijn Master opleiding Business Management aan de INSEEC in Bordeaux. Ik ga binnenkort beginnen met mijn tweede studiejaar.

Waarom koos je ervoor om het platform van Teezily te gebruiken?

Ik ken Teezily al vanaf het begin dat zij zijn gestart, en ik heb het concept altijd geweldig gevonden! Nadat ik in contact kwam met het team, in het bijzonder met Charles, realiseerde ik me de mogelijkheden van het starten van een campagne. Wat ik super vind aan het concept van Teezily is het feit dat ik niks te verliezen heb, kortom het uitproberen kostte me niets.

[caption id="attachment_4943" align="alignright" width="300"]Maxime Patenotte Maxime Patenotte[/caption]

Kun je ons meer vergeten over je eerste Teezily campagne?

Het is nu een jaar geleden sinds ik mijn eerste campagne startte. De eerste campagne was gericht op ‘’party animals’’,  helaas bleek dit geen succes te zijn. Ik gebruikte namelijk een simpel ontwerp, een kopie, om eerlijk te zijn. Daarnaast wilde ik een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken. Ik startte mijn campagne tegelijkertijd met een goede vriend. We ontdekten Teezily op hetzelfde moment. In totaal hebben we slechts één shirt verkocht. .

Gelukkig is er momenteel veel meer mogelijk dan een jaar geleden. Teezily geeft nu haar Zilers toegang tot een heleboel marketing hulpmiddelen en video’s. Deze mogelijkheden hebben mij geholpen om mijn tweede campagne succesvoller te maken.

Wat bedoelde je met ‘’succesvoller’’?

Ik startte mijn campagne de laatste twee weken van maart met een verkoopdoelstelling van 25 producten (truien, uniseks t-shirts en vrouwen v-hals t-shirts). Het is een dag geleden dat mijn campagne is geëindigd en ik heb 38 producten verkocht, met een totale winst van £1,500 (€2,000).

Het is ongelofelijk! Kan je ons iets meer vertellen over je campagne?

Alles begon met het kiezen van een nichemarkt. Het grappige is dat ik mijn niche vond tijdens het kijken van het journaal onder lunchtijd.

Nadat ik mijn niche had bepaald, begon ik met het ontwerpen van een eenvoudig, maar toch aantrekkelijk design. Toen de startdatum van mijn campagne naderde, ben ik lid geworden van Facebookgroepen waarin mijn doelgroep actief was, ik ging pagina’s delen en ik deed er alles aan om mijn campagne te promoten en zichtbaarder te maken. Het starten van een campagne is overigens niet makkelijk, en het is lastig als je kijkt naar de verhouding tussen de hoeveelheid tijd en energie die je in je werkt stopt en het uiteindelijke resultaat. Echter, als je een campagne wilt starten zonder uitgaven, is er geen andere mogelijkheid.

Op dag twee had ik mijn pagina overal gedeeld op social media, en lukte het mij om direct mijn eerste items te verkopen. Na dit succes, besloot ik om meer te investeren in Facebook advertising (kosten pond 7). Door gebruik te maken van video’s die Teezily beschikbaar stelt, zoals Teezily Webinar video’s, heb ik geleerd hoe ik mijn doelgroep beter kan bereiken en hoe ik gerichter kan adverteren. Vanaf dag één merkte ik dat mijn verkopen hierdoor stegen, dus ik bleef tot de laatste dag elke 24 uur investeren in de Facebook advertenties.

(10-15 € per dag in de week, 20 à 30€ in de weekenden)

Resultaat na twee weken:

Geïnvesteerd: 200 €

Verdiend: 2010,66 €

Ik had niet verwacht dat de campagne zo succesvol zou zijn. Door de promotie van mijn campagne is het mij gelukt oom een dynamische community te creëren rond mijn niche. Nadat de campagne was afgelopen is me direct gevraagd om mijn campagne te herstarten en zelfs of ik hier nieuwe producten aan zou kunnen toevoegen. Dit is geweldig!

Goed gedaan! Wat was voor jou de moeilijke fase tijdens de implementatie van de campagne?

Ik wist al het een en ander over marketing en verkoop, en ik had niet veel tijd nodig om te leren hoe ik de Facebook ads het beste kon benutten. Daarentegen ben ik geen ik ben geen expert op het gebied van Photoshop, Illustrator en Gim. Het lastigste vond ik daarom het creëren van een goed ontwerp. Voor mijn eerste ontwerp heb ik het programma Paint gebruikt, maar dit bleek geen succes. Gelukkig heeft een vriend mij verder geholpen met het ontwerpen  van mijn idee en binnen een paar minuten was de klus geklaard!

Teezily heeft ook een team klaar staan om Zilers een handje verder te helpen, als zij vragen hebben of problemen ondervinden in het starten van een campagne. Teezily ondersteunt nieuwe Zilers met het realiseren van hun doelen. Daarom wist ik dat het team mij verder zou helpen bij het ontwerpen van een goed design.

Welk gedeelte van het starten van de campagne vond je het leukst?

Om eerlijk te zijn, vond ik het creëren van een community geweldig! Ik heb momenteel meer dan 700 mensen die actief zijn op mijn pagina. Zij geven mij voordurend complimenten over de producten en bedanken mij hiervoor. Het is erg vleiend! Mede door de grote belangstelling, ben ik mijn Analytics in de gaten gaan houden. Ik wilde weten hoeveel mensen mijn campagne bezochten en hoeveel er werd verkocht en besteld. Dit is stimulerend!

Wat heeft een indruk op je gemaakt tijdens de campagne?

Kort geleden verhuisde ik van Bordeaux terug naar Parijs. Ik herinner me, dat ik op een zondag tijdens het verhuizen, het inladen van de auto en de rit van zes uur rijden, producten aan het verkopen was zonder hiervoor moeit te doen. Diezelfde dag werden en tien bestellingen verkocht van de verwachte vijftien. In feite  verdiende ik meer dan £100 (€ 150,-) terwijl ik aan het slapen was in de auto. Ik vond dit daadwerkelijk een prestatie!

Dat is het zeker! Wat zou je adviseren aan degenen die nog geen campagne durven/willen te starten?

Je hebt werkelijk niets te verliezen. Als je een campagne start, maar als blijkt dat verkoop niet lukt, is dit niet erg. In het ergste geval verdoe je namelijk alleen je tijd door het bedenken van een campagne en de promotie op Facebook / Twitter / Instagram. Het beste advies dat ik kan geven is om de tijd te nemen bij het vinden en onderzoeken van een niche en het ontwerpen van een goed design. Als je een niche hebt gevonden en je hebt een goed ontwerp is er geen reden waarom je niet succesvol kan zijn!

Daarnaast is het belangrijk om voor een succesvolle uitvoering van de Teezily campagne gebruik te maken van de advertenties Manager die je tot je beschikking hebt op Facebook. Binnen een uur kun je achterhalen hoe je een groot deel van je doelgroep kan bereiken. Als dit lukt, hoef je in principe niets meer te doen. Mijn dagelijkse werk bestond uit het reageren op comments en privéberichten op Facebook. Kortom, waar wacht je nog op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *