9 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Hulpmiddelen, Nieuws

Tag: Country, Tips

Franse feitjes

Ben jij van plan om een campagne te starten in Frankrijk? Of heb jij al eerder geprobeerd om je te richten op de Franse mark, maar is het niet gelukt? Dit is omdat je waarschijnlijke deze twaalf feiten niet wist over Frankrijk. Het is dus tijd om dit artikel te lezen!

Hieronder vind je interessante feiten over Frankrijk. Op die manier kun je je doelgroep beter leren kennen en deze feiten gebruiken ter inspiratie voor je designs!

  1. Frans is de officiële taal van zeven landen (Frankrijk zelf niet meegerekend!).Denk er bijvoorbeeld over na om je campagne te starten in Zwitserland en Luxemburg? In deze landen kun je een hogere verkoopprijs hanteren. Daarnaast is Frans de moedertaal van meer dan 75 miljoen mensen en het is de enige taal, samen met Engels, waarin wordt lesgegeven over de hele wereld.

  2. Slechts 34% van de Franse bevolking spreekt Engels: Onthoud om je campagnes en alle nodige informatie te vertalen in het Frans. Daarnaast is het handig om je ads ook te vertalen om de conversions te verhogen! Als je hulp nodig hebt met vertalingen, neem dan gerust contact op met ons vertaalteam via [email protected]

  3. Fransen eten slakken, kikkerpootjes en paardenvlees. Zij zijn tevens een expert op het gebied van kaas.Wist jij dat Frankrijk meer dan 400 verschillende kazen produceert?  Fransen houden van lekker eten en hebben een heleboel delicatessen! Campagnes met als thema de Franse keuken doen het altijd erg goed!

  4. Het is gewoon dat Fransen kussen elkaar als ontmoeten. Net zo gewoon als een hand geven in  Nederland. Het aantal zoenen die zij geven verschillen per regio. Bijvoorbeeld, in Corsica geven de mensen elkaar wel eens vijf zoenen!

  5. De Franse regering staat pas sinds 2013 toe dat Fransen vrouwen legaal broeken mogen dragen. Sinds drie jaar is de 200 jaar oude wet afgeschaft. Het was voor vrouwen technisch gezien illegaal om iets anders te dragen dan een jurk. Raar, maar waar! Humor, revolutie… ideeën?

  6. Frankrijk heeft het grootste aantal ski resorts in de wereld. Daarnaast is de Mont Blanc ook de hoogste berg in Europa. Er is een grote groep mensen die het leuk vinden om op wintersport te gaan in de Franse Alpen.

  7. Frankrijk heeft de meeste nobelprijzen gewonnen in de literatuur dan welk land ook!De Fransen staan bekend om de literataire klassiekers; Le Petit Prince, Les Misérables, L’Étranger, Madame Bovary, Le Fantôme de l’Opéra, Les Trois Mousquetaires.

  8. Bekende Franse uitvindingen zijn bijvoorbeeld ;  het metrieke stelsel, de hete luchtballon, duikboot en de parachute. Je kunt bijvoorbeeld ‘’ Wat is jouw superkracht?’’ verwerken met Franse slogans/ prestaties waar zij trots op zijn.

  9. Een aantal demografische feitjes over de hoofdstad (Parijs):20% van de populatie die woont in de regio van Parijs komt oorspronkelijk uit Bretagne. Er wonen momenteel meer Betrons in Parijs dan in Bretagne zelf! Een idee voor een design kan zijn; ‘’ X girl living X’’,  X roots etc. Heb je al voldoende inspiratie?


Een ander leuk feitje: Parijs wordt ook de stad van de verlichting genoemd. Dit heeft te maken met het aantal intellectuelen dat hier woont.

  1. De Franse filmindustrie is de op één na grootste van wereld. De bioscoop is hier uitgevonden. Je treft hier ook heel veel scholen gericht op de filmstudie.Fransen zijn normaliter weg van de ‘’7th art’’. Vergeet niet dat dit een interessante niche zou kunnen zijn.

  2. Napoleon was slechts 1,68 m lang en tevens is het verboden om een varken Napoleon te noemen.Gebruik deze informatie verstandig!


INFOGRAPHIE FRANCE 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *