9 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Nieuws

Tag: Story

Een groene boot voor walvis spotten: TZ en Costa Balenae voor maritieme biodiversiteit!

Zomer in Europa betekent strand, ontspannen, zonnen en zwemmen.. om maar een paar dingen op te noemen. Ons continent is ongelofelijk rijk aan onontdekte plekken en geweldige stranden; aan de andere kant door de klimaatverandering, uitstoot, toerisme en andere commerciële activiteiten door de jaren heen hebben we een bewustere houding aangenomen tegenover marine biodiversiteit en zijn we ons meer bewust van de consequenties, omdat alle bovenstaande argumenten een grote bedreiging zijn voor het onderwater ecosysteem.

De Ligurische kust is een prachtig voorbeeld van een van de mooiste en onaangeraakte maritieme gebieden in Zuid-Europa, met haar wilde natuur, verborgen baaien en kristalhelder water.

Teezily steunt volledig het geweldige initiatief gesponsord  door de Costa Balenea organisatie, die als doel heeft het proberen te behouden en onderhouden van de biodiversiteit en het ecosysteem in Liguria in Zuid-Frankrijk.

De organisatie is opgericht in Imperia in 2014, als onderdeel van ‘the International Pelagos Sanctuary' die biologen en natuurkundigen met een sterke passie voor walvissen samenbrengt. Costa Balenae is betrokken in de walvisobservatie. Ze organiseren onder andere excursies naar Liguria en de Cote d’Azur gecombineerd met verschillende lessen over de omgeving.

collage

Patrizia Patti, co-founder van de Costa Balenae, heeft besloten om bij Teezily een campagne te starten met als doel het geld inzamelen voor een speciaal project waar zij al maanden aan werken. Het doel is om een 100% milieuvriendelijke en duurzame boot te bouwen met hybride motoren en duurzame materialen.

Een beperkte groep personen (ongeveer 70) zullen de kans krijgen om deze unieke ervaring op te doen en walvissen van dichtbij te zien en te horen. De organisatie wil mensen een onvergetelijke ervaring aanbieden op een ecovriendelijke boot. Patrizia Patti benadrukt dat deze missie een nieuwe manier is om walvissen te spotten waarbij meer de focus ligt op de omgeving en de dieren.

Je hebt tot 19 augustus om dit t-shirt te kopen en bij te dragen aan dit geweldige initiatief. De winst zal hen verder helpen met het realiseren van het project.

costabalenecostabalene2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *