5 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Evenementen, Tips

Tag: Campaign, Country, Event, Tips

Alles Kleurt Oranje Op Koningsdag

Nederland: het land van klompen, kaas, fietsen, bier... en Koning Willem-Alexander! Op 27 april is het weer Koningsdag, we kennen het allemaal wel. Er zijn rommelmarken, oud-hollandse spelletjes zoals koekhappen en zaklopen, er is bier en er is vooral héél véél oranje. 

 

k6 k7

Koningsdag is danook een geweldige kans om je sales te optimaliseren, want iedereen wil die dag rondlopen in zo'n leuk oranje shirtje, het liefst met een grappige tekst erop. Daarom heb ik hier alvast wat ideeën voor je op een rijtje gezet, alhoewel het meeste voor een Nederlander wel vanzelf spreekt ;-).

1. Koningsdag T-shirts moeten natuurlijk in het oranje. Zorg dus dat je mock-up oranje is, want dat trekt de aandacht van een klant die naar een outfit voor Koningsdag op zoek is.

2. Naast oranje zien we op koningsdag ook veel rood, wit en blauw. Gebruik ook de kleuren van de Nederlandse vlag in je ontwerpen.

k1k8

3. Dan hebben we altijd een paar symbolen die we met Koningsdag associëren, bijvoorbeeld kroontjes.

k11 k10 k9

4. Verder zien we ook vaak de leeuw, afkomstig van het wapen van Nederland. De leeuw wordt op de traditionele manier afgebeeld, maar ook op andere, modernere manieren.

k2 k13 k12

5. Het is op Koningsdag ook erg populair om een shirt te dragen dat over het alcoholgebruik van die dag gaat. Er wordt natuurlijk veel bier en andere drankjes gedronken op Koningsdag.

k3  k4

 

6. Het is ook altijd erg populair om grappen over onze Majesteit te maken, denk bijvoorbeeld aan de razendpopulaire filmpjes van Luckytv.

k5

 

7. Mijn laatste belangrijke tip, deze geldt eigenlijk voor alle campagnes met Nederlanders als doelgroep, is om duidelijk te maken dat iDeal tot de betaalmethodes behoort. Dit is de meest gebruikte betaalmethode onder de Nederlanders, en sommigen zullen zelfs hun bestelling afbreken als ze niet met iDeal kunnen betlalen.

Veel plezier en alvast een fijne Koningsdag, Zilers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *