8 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Resources, Titel

Tag: Tips

2015 Black Friday en Cyber Monday: Maak er het beste van!

Black Friday en Cyber Monday komen eraan. Heb jij plannen om deze twee speciale verkoopdagen voor jouw T-shirt business te gebruiken? Blijf dan vooral lezen om meer tips te krijgen over hoe je het meest effectief te werk kan gaan tijdens deze dagen.
Voor degene die nog geen idee hebben waar het over gaat, Black Friday is een traditie die over is komen waaien uit de Verenigde Staten. Op deze dag, de 4e vrijdag van november en de dag na Thanksgiving, houden bedrijven een grote uitverkoop. Een andere datum die je in de gaten moet houden is 1 december, Cyber Monday. Hetzelfde principe als Black Friday alleen dan gerelateerd aan online verkoop.

Vier tips voor Black Friday 2015


1. Heb een plan achter de hand
Denk van tevoren welke promoties/acties je wilt toepassen op deze dagen en hoe je dat gaat communiceren met jouw consumenten.
Ga je een percentage korting geven of misschien gratis verzending? Ga je een promotie toepassen die de hele dag geldt of slechts op een bepaald tijdstip? En ga je veel hype veroorzaken op Social Media over jouw geweldige acties een paar dagen van tevoren?

2. Wees rationeel en eerlijk met kortingen 
Black Friday kortingen bieden een geweldige kans om pre-holiday kortingen aantrekkelijker te maken. Mensen zijn dan sneller bereid meer te kopen. Dit is een marketing trend die het zeker waard is om te volgen.
Maar vergeet niet dat je een business runt en je geen geld wilt verliezen!

3. Maak jouw valuta en verzendkosten duidelijk
Veel mensen focussen zich zo veel op de deals en letten niet op de belangrijke details als de valuta of verzendkosten. Om klachten en teleurstelling te voorkomen moet je hier dus heel duidelijk in zijn, vooral tijdens deze dagen.

4. Wees geduldig 
Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat sites en servers crashen tijdens Black Friday en Cyber Monday. Hier moet je dus op voorbereid zijn en zorg dat je de mogelijkheid om snel op alle problemen te kunnen reageren. Wees geduldig als jouw pagina uit het niets crasht en klanten beginnen te klagen. Stel ze gerust. Bedrijven weten hoe belangrijk Black Friday en Cyber Monday zijn dus doen er alles aan om de sites zo snel mogelijk weer online te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *