5 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Evenementen, Hulpmiddelen, Nieuws

Tag: Discount, Tips

Zwarte Vrijdag & Cyber Maandag – Tips om je verkoop te laten stijgen

Zwarte Vrijdag en Cyber Maandag horen bij elkaar als kalkoen en jus! Deze twee retail-evenementen, die gekoppeld zijn aan Thanksgiving Day in de VS luiden niet alleen het seizoen van de kerstinkopen in met 30 procent van de jaarlijkse omzet die tussen Zwarte Vrijdag en Kerstmis plaatsvindt, volgens the Balance, ook worden de twee evenementen de laatste jaren geleidelijk aan e-commerce gekoppeld. 


De vraag waarom online winkelen een belangrijkere rol is gaan spelen is niet moeilijk te beantwoorden. Mensen verkiezen het comfort van hun huizen in het gezelschap van hun laptop boven ’s nachts al in de rij gaan staan wachten tot de winkeldeuren openen en de gekte begint, vooral op Zwarte Vrijdag. Deze trend heeft ook geleid tot een ander fenomeen, waarbij e-commerce platforms zoals Amazon of Asos hun Zwarte Vrijdag en Cyber Maandag verkoop zijn gaan vervroegen tot de avond voor Thanksgiving, ervan uitgaand dat mensen als eerste de beste deals willen bemachtigen.


Zet je schrap! Zwarte Vrijdag komt eraan! Maar wanneer?


IMAGES BLACK FRIDAY_CYBER MONDAY (1)


Laten we het over cijfers hebben!


In 2016 brak zowel Zwarte Vrijdag als Cyber ​​Maandag het record wat betreft verkoop in de VS in vergelijking met voorgaande jaren. Volgens de American National Retail Federation spendeerden in totaal 154 miljoen consumenten gemiddeld 290 dollar per persoon op Zwarte Vrijdag 2016. De online uitgaven tijdens een periode van vijf dagen - van Thanksgiving Day tot en met Cyber ​​Monday - bereikten een recordhoogte van 12,8 miljard dollar. Het moge duidelijk zijn dat Zwarte Vrijdag en Cyber ​​Maandag goede gelegenheden zijn om een slaatje te slaan uit deze vroegtijdige Kerstinkopen. Blijf doorlezen voor 5 tips over hoe je je verkoop voor Zwarte Vrijdag en Cyber ​​Maandag kunt maximaliseren, en een gedetailleerd overzicht van alle ins en outs van deze twee belangrijke retail-evenementen.


5 Tips om de Ultieme Koopgekte Te Veroorzaken
  1. Communicatie is alles 


Zorg ervoor dat je de verkoopperiode duidelijk communiceert: vanaf hoe laat is de verkoop geopend? Tot wanneer? Wat zijn de details? Plaats de informatie zo snel mogelijk op je social media-kanalen. Het is belangrijk om de informatie te herhalen om ervoor te zorgen dat je klanten precies weten wat jouw aanbod betreft. Vergeet ook niet om je landing pages zo snel mogelijk bij te werken om jouw producten en aanbiedingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken en om een ​​hogere SEO-ranking te krijgen. Wil je jouw campagne promoten voor de internationale markt, maar ben je er niet zeker van hoe je jouw slogans vertaalt? De volgende link bevat nuttige promotiezinnen in verschillende talen. https://goo.gl/w4HcxD
  1. Tik tak, de Zwarte Vrijdag klok tikt door - Het beste tijdstip om aankopen te doen


In vergelijking met de afgelopen jaren is de huidige trend om jouw Black Friday en Cyber ​​Monday verkoop extravaganza eerder te beginnen. Deals beginnen vaak op de avond voor Thanksgiving en gaan door tot de avond van Cyber ​​Maandag. Om het koopgedrag aan te blijven moedigen, is het belangrijk om momentum te creëren met speciale, extra deals op Zwarte Vrijdag zelf en tijdens het weekend en te eindigen met Cyber ​​Maandag aanbiedingen die niemand kan weerstaan.


Pas aankomende maandag  je strategie nog even aan, aangezien de meeste mensen na een mooi weekend weer aan het werk gaan. Volgens The Balance begint 75 procent van de consumenten direct met hun aankopen op maandagochtend. 25 procent winkelt tijdens de lunch (tussen 12 en 14 uur) en ongeveer 34 procent gaat shoppen in de avond. Denk aan jouw klantenbestand en op wie je je wilt richten. Het belangrijkste doel is om met aanbiedingen te komen die geen enkele klant kan weerstaan.
  1. Hoe creëer je kortingen op Teezily 


Teezily biedt verkopers drie mogelijke kortingen op een campagne: gratis verzending, percentage en monetaire korting. In slechts 3 eenvoudige stappen voeg je één van deze kortingen toe aan jouw campagnes:


IMAGES BLACK FRIDAY_CYBER MONDAY2


 

Houd dit in gedachten:


  • Beloon voormalige klanten door hen een speciale korting aan te bieden voor een nieuwe campagne die te maken heeft met hun interesses. Wees slim en gebruik de 'Message Buyers' tool om met je klanten te communiceren.
  • Kortingen zijn geweldig voor retargeting advertenties! Zijn er mensen die zich met je advertentie hebben bezig gehouden maar niets hebben gekocht? Benader ze opnieuw met een korting en 'herstel' de verkoop.
 

  1. Welke kortingen worden het meest gewaardeerd onder klanten?


Zoals we in onze infographic al hebben uitgelegd, kun je als verkoper je klanten 3 soorten kortingen van de Teezily website aanbieden. Dit komt goed uit met de rage rondom Zwarte Vrijdag en Cyber ​​Maandag. Verschillende studies over consumentengedrag laten zien dat 'gratis verzending’ het meest in trek lijkt te zijn bij klanten. Vooral op Zwarte Vrijdag en Cyber Maandag kan het vooruitzicht op een geweldige deal met kortingen van 30% en gratis verzending jouw verkoopcijfers de wolken in doen schieten. 
  1. Maak een verschil - VS vs Europese markt


We kunnen het er allemaal over eens zijn dat Zwarte Vrijdag en Cyber Maandag een zeer belangrijke rol spelen in de Amerikaanse en Europese markt. Het is belangrijk om als verkoper in gedachten te houden dat er nog steeds verschillen bestaan ​​tussen de verschillende markten. Tegenwoordig zijn Zwarte Vrijdag en Cyber ​​Maandag onderdeel van de Amerikaanse cultuur, en dat zijn de Thanksgiving feestelijkheden al decennia lang. In Europa daarentegen zijn Zwarte Vrijdag en Cyber ​​Maandag redelijk nieuwe concepten die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd, maar die zich in de toekomst verder zullen ontwikkelen. Wanneer je je op de Europese markt richt is het belangrijk om naar elk land afzonderlijk te kijken, om rekening te houden met specifieke eigenschappen en hier je strategie op aan te passen.


Hoewel Zwarte Vrijdag en Cyber ​​Maandag de belangrijkste motoren van groei voor vakantie-uitgaven in Europa zullen blijven, volgt hier een overzicht van de belangrijkste dagen voor online winkelen in Europa per land afkomstig van Adobe Digital Insights:


IMAGES BLACK FRIDAY_CYBER MONDAY3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *