7 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Hulpmiddelen, Nieuws

Tag: Country, Story, Tips

Teezily en “20 Vragen Aan De Wereld”: Verschillende perspectieven door het cultureel diverse volk van Brazilië

20qtw collage brazil 2 copie

 

Onze Cyril heeft een geweldige tijd gehad in het land van Samba en Bossa Nova, een land met een rijke culturele diversiteit: Brazilië. Tijdens zijn verblijf heeft hij locale ondernemers geïnterviewd om erachter te komen wat de Braziliaanse kijk op zaken en het leven zijn.

 

Hij vroeg de ondernemers naar hun dromen, wat ze wilden worden als kind, hun angsten en nog veel meer. De meeste vragen werden beantwoord met de meest uiteenlopende antwoorden door de verschillende respondenten. Bijvoorbeel op de vraag "Met wie zou je graag een kopje koffie drinken?" antwoordde een respondent dat hij wel een kopje koffie zou willen drinken met Donald Trump, terwijl een ander liever een bakkie zou drinken met de Dalai Lama. Toen ze gevraagd werden hoe ze een miljoen dollar zouden besteden verschilden de antwoorden van "Dat is te veel", "Op een bankrekening zetten", en "Muziekinstrumenten kopen" tot antwoorden met een maatschappelijk doel zoals "Scholen bouwen in Afrika" en "Een ecologisch reservaat openen". De antwoorden tonen aan dat Brazilianen concrete angsten kennen, zoals de dood en geweld, maar ze hebben ook meer abstracte angsten zoals eenzaamheid, egoïsme en onwetendheid. Tussen de ambities voor het starten van nieuwe bedrijven zaten dierenzorg, een toerismebedrijf en een bedrijf om gehandicapte jongeren aan een baan te helpen.

Het is duidelijk dat de culturele diversiteit van het Braziliaanse volk weerspiegeld wordt in de verschillende perspectieven, ambities en verlangens die duidelijk worden uit te antwoorden op Cyrils vragen. In onze infografiek hieronder kun je alle vragen en antwoorden lezen.

 

20QTTW INFOGRAPHIE-BRAZIL (1)

 

Blijf Cyril’s projecten volgen op onze blog, Facebook en Instagram pagina’s. Laat je inspireren door zijn avonturen!

Bekijk ook de Facebook en Instagram pagina van 20 Questions to the World zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *