4 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Evenementen, Hulpmiddelen, Nieuws

Tag: Campaign, Tips

Trends Inkopen voor de Feestdagen

We zijn allemaal bekend met de zware marketing en reclame die gepaard gaan met het vakantieseizoen, en door dit op een unieke manier te doen zul je opvallen. Het vierde kwartaal van het jaar (Q4) is een periode om je online marketingstrategieën echt aan te passen, te gebruiken en voort te bouwen op je huidige publiek. Social media (Facebook - in de eerste plaats -, Instagram, Pinterest, Twitter ...), e-mailmarketing en retargeting van websites zouden allemaal deel uit moeten maken van jouw campagneplanning. Allereerst moet je weten dat november de beste maand is voor het lanceren van je kerstcampagnes. Statistisch gezien beginnen twee op de vier kopers hun speurwerk voor de feestdagen in november, volgens een NRF-enquête over de inkopen voor de feestdagen. Het doel van deze consumenten is om te ontdekken welke producten ze willen, voor wie ze ze willen kopen en - het belangrijkste - waar ze de beste deals kunnen vinden.

 

grafico

 

 

Vorig jaar was de dag waarop het meest gekocht werd op Teezily.com 4 december. De dagen van de maandag voor Thanksgiving en Zwarte Vrijdag tot en met Cyber Maandag blijven echter van grote invloed. Zoals je duidelijk kunt zien, was de Cyberweek van 2016 een zeer intense verkoopperiode (vanaf 24 november): om dit jaar voor dezelfde impact te zorgen, adviseren we je ons artikel te lezen over het optimaliseren van je verkoop tijdens Zwarte Vrijdag  en Cyber Maandag 2017.

 

grafico2

 

Top 5 Landen wat betreft verkoopvolume tijden het vakantieseizoen 2016


 

 

Top 5 Countries

 

Wat we hebben geleerd van deze gegevens: de top 3 bevestigt de algemene consensus van 2016, maar Britten en Italianen zijn bijzonder actief tijdens de koopjesperiode. Het is serieus de moeite waard om deze twee landen te targeten terwijl je je kerstcampagnes promoot.

 

Verkooptrends per week tijdens het vakantieseizoen


 

sales_per_week

 

Beste Dag Voor Aankopen: donderdag
Beste Tijdstip Voor Aankopen: 8 PM (Parijs)

Wat we hebben geleerd van deze gegevens: geef je campagnes een boost tussen 17.00 en 22.00 uur! Dit zijn statistisch gezien de beste uren voor communicatie en promotie via social media. Je kunt ook overwegen om de feeds van je sociale netwerken in te stellen om nieuwe producten, promoties of speciale kortingen aan te kondigen. We raden je ten sterkste aan om een Vroege Vogel Aanbieding te promoten op de avond voor Black Friday, dus donderdag 23 november, en om het dagbudget voor je FB-advertenties te verhogen. Zorg dat je er klaar voor bent om jouw prijsstrategieën aan te passen om zo een breder publiek te bereiken.

 

grafico3Verkooptrends per kleur tijdens de feestdagen


Zwart
Marineblauw
Koningsblauw
Rood
Glasgroen

Wat we hebben geleerd van deze gegevens: zwart is het nieuwe ... zwart. We wisten het wel. Zowel marine- als koningsblauw blijven de favoriete nuances, of het nu koud, warm, of lente is ... Rood en groen komen echter ook de "top 5" binnen tijdens de feestdagen. Ja, je weet wat dat betekent: Lelijke Kersttruien! Glasgroen & Rood zijn absoluut de kerstkleuren bij uitstek, en moeten dan ook worden opgenomen in je exclusieve campagnes.

 

Feestdagen verkooptrends per product


Holiday Sales Trends per Product

T-shirt met ronde hals Unisex - Aanbevolen verkoopprijs: 21,94 € - $ 19,94
Hoodie Unisex - Aanbevolen verkoopprijs: 34,95 € - $ 39,99
Sweater Unisex - Aanbevolen verkoopprijs: 34,99 € - $ 39,99

T-shirt met ronde hals Dames - Aanbevolen verkoopprijs: 21,94 € - $ 24,98
T-shirt met lange mouwen Unisex - Aanbevolen verkoopprijs: 26,94 € - $ 34,95

Wat we hebben geleerd van deze gegevens: zelfs als het buiten sneeuwt, doen t-shirts met ronde hals het fantastisch goed in de print-on-demand business. Waarom? Misschien omdat een T-shirt met een persoonlijke, originele slogan het perfecte geschenk is. Het zal niet als verrassing komen: hoodies en sweaters hebben ook een plekje op het podium, en je kunt erop rekenen dat ze gegarandeerd voor een beter ROI zorgen. Daarom raden we je ten zeerste aan de sweater te kiezen als het 'previewproduct' in je campagnes. Misschien wordt de klant ook gedreven om een ​​T-shirt (of meer) te kopen, maar je moet zeker proberen je winst te vergroten door de meest rendabele kleding te promoten.

 

Beste niches


Familie (Opa, Zus, Zoon)
Alcohol (Bier, Wijn)
Dieren (Kat, Hond)MOCK UP BEER
Banen (Ingenieur, Chef-Kok)
Divers (Narcos, GoT)

Wat we hebben geleerd van deze gegevens: het vinden van de perfecte niche is een enorm deel van het werk, daarom raden we je aan om a) verschillende doelgroepen te testen b) verschillende niches te combineren. Een voorbeeld? "Houd dit bier vast voor Oom BEN" (alcohol + familie) of "Wolf van de Familie Smith" met een ontwerp in GoT-stijl. Hoe het ook zij, het is tijd om je geschenken voor te bereiden, en uiteraard  is de niche "familie" de beste optie om je slag te slaan tijdens in de kerst-e-business.


De beste features voor het vakantieseizoen


Teezily biedt je verschillende tools die je kunt gebruiken om het lijstjes-maken proces voor shoppers te vergemakkelijken :
Upsell- en pre-upsell-functies: kopers zullen "gerelateerde suggesties" krijgen, zowel tijdens het aankoopproces als na het doen van hun bestelling;
"Message buyers", een uitstekende retargeting-tool waarmee je jouw nieuwste collecties en producten kunt verzenden naar mensen die al eens iets bij je hebben gekocht;
'Customize your campaign'  tool garandeert jouw kopers een ongeëvenaarde klantervaring, omdat zij jouw ontwerpen kunnen personaliseren en hun favoriete slogans / namen kunnen toevoegen. Tijdens het vakantieseizoen 2016 werd bijna 10% van de Teezily-campagnes gepersonaliseerd (een indrukwekkend percentage gezien het feit dat we de functie pas eind oktober 2016 lanceerden!);
De DNS-winkel, omdat we denken dat de kerstsfeer jou het beste moment biedt om je eigen winkel te lanceren (of te optimaliseren) en je merkbekendheid te vergroten;
De "compare at price" feature, die jouw (potentiële) klanten zal motiveren om jouw producten onmiddellijk te kopen, vanwege de speciale aanbieding.
Het digitale marketingplatform VigLink hield een onderzoek onder 500 consumenten om hun aankoopvoorkeuren voor Q4 te bepalen. De grootste meerderheid van Viglink-respondenten in de enquête - 40% - zei dat ze in november gaan winkelen voor de feestdagen, wat onze eigen gegevens bevestigen. Plan slim en plan vooruit, zodat ook jij deze feestdagen succesvol kunt zijn: het is tijd om jouw promotiestrategieën te optimaliseren en - we kunnen het niet genoeg benadrukken - om alles uit de kast halen in november. Begin vroeg met adverteren en investeer langzaam maar zeker meer tijd, energie en geld om van dit winkelseizoen een bloeiende business te maken. En houd er rekening mee dat elk seizoen zijn eigen trends en klantengedrag heeft, blijf ons blog volgen en ontdek de beste verkoopkansen in de business!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *