9 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Nieuws

Tag: Team

Naar Nigeria met Stephen

Teezily: Hallo Stephen, hoe gaat het met jou?

Stephen: Hi, Hi, het gaat goed, en met jou?

TZ: Waar kom je vandaan? stephen

ST: Ik kom oorspronkelijk uit de Republiek van Biafra. Het is misschien interessant voor je om meer te weten waar ik vandaan kom.
De Republiek van Biafra was een aparte staat in het oosten van Nigeria, die bestond slechts van 1967 tot 1970. Na een tweejarige oorlog tussen Biafra en Nigeria, waarin miljoenen Biafranen overleden, ging het leger van Biafra akkoord met een wapenstilstand. Biafra werd uiteindelijk onderdeel van Nigeria.

Kortom, ik ben eigenlijk een Nigeriaan.

TZ: Wat vind je het leukste aan Nigeria?

ST: Hmmmm, dit klinkt heel erg onrealistisch, maar geloof me. Ondanks de slechte reputatie die Nigeria wereldwijd heeft, is het nog steeds het enige land waar gerechtigheid niet alleen een voorrecht is voor de rijken.  Men leeft hier nog steeds met de hoop op een betere toekomst. Daarnaast ken de gemiddelde Nigeriaan het   woord onmogelijk niet in zijn woordenboek.

TZ: Vertel ons over je studie.

ST: Ik heb mijn bachelor in literaire communicatie en buitenlandse talen behaald aan de universiteit in Nigeria. Tijdens mijn studie heb ik een semester in de Republiek Benin (Franstalige West-Afrikaanse land) gestudeerd. Daarnaast heb ik een certificaat in "Zakelijk Duits en interculturele communicatie" van IIK Düsseldorf Duitslans en ben ik bijna klaar met mijn masteroplieding aan de International Business van IESEG School of Management in Frankrijk.

TZ: Hoeveel talen spreek je?

ST: Igbo is mijn moedertaal, maar ik spreek ook Nigeriaans wat de voertaal is in mijn land. Daarnaast spreek ik Engels, Duits, Frans en een beetje Chinees.

TZ: Wat doe je precies voor Teezily ?
ST: Hmm..... We doen van alles, omdat we een jonge start up zijn. Hoe dan ook, officeel ben ik "Global Business Developer""

TZ: Wat vind je het leukste aan Frankrijk tot nu toe?
St: Dat is makkelijk! "La cuisine Francaise".

TZ: Hoe spendeer je je vrije tijd?
ST: Ik heb een lange tijd gestudeerd in Lile. Ik reis normaal tussen Parijs en Lile om tijd door te brengen met mijn vrienden daar.

TZ: Vertel ons over je beste herinnering in Frankrijk?
Mijn beste herinnering? Dat is lastig. Ik heb genoten van elk moment dat ik hier in Frankrijk heb doorgebracht, vooral in Parijs.
TZ: Vertel ons je levensmotto.
ST: Ik heb er eigenlijk twee in het leven;
”Through hard work, perseverance and faith in God, you can live your dreams”
”Impossible is a word found in the dictionaries of the mediocre or even fools”

TZ: Wat heeft Teezily je tot nu toe gebracht?
ST: In de huidige wereldwijde markt, is de kans dat de zaken achteruit gaan door het gevolg van culturele verschillen, erg groot. Door te hebben gewerkt met collega's die overal ter wereld vandaan komen en het contact dat ik heb opgedaan door onderdeel te zijn van het internationale seller support team, heb ik mijn culturele vaardigheden vergroot.

TZ: Bedankt voor je tijd, stephen

ST: Het genoegen was aan mijn kant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *