4 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Hulpmiddelen, Nieuws

Tag:

Maak je campagnes klaar voor de Januari Uitverkoop

Profiteer van de aankomende koopjesperiode in januari om je gepersonaliseerde producten op Teezily te promoten.

Je kansen om de markt te veroveren zijn niet verkeken, ook al komt er een eind aan de feesten voor Kerst en de cadeautjes rush. In veel landen begint de koopjesperiode op eerste kerstdag. We hebben alle data en de beste werkwijzen verzameld om succesvolle campagnes te maken en te promoten voor de januari uitverkoop in Europa en in de VS.

 

Wanneer begint de januari uitverkoop in de westerse wereld?


In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, begint de januari uitverkoop niet altijd in januari maar soms al direct na Kerstmis, afhankelijk van het land. Bekijk onze infographic om te weten wanneer je begint met het promoten van je campagnes voor de januari uitverkoop in westerse landen.

 

WINTER_SALES (1)

 

Maak je eigen online winkel en vergroot zo merkbekendheid bij je klanten


Om je merkbekendheid en imago verder te verbeteren, creëer je een eigen online winkel op Teezily. Je kunt je eigen domeinnaam gebruiken of een nieuwe kopen, je branding personaliseren met jouw logo, banner, social media, categorieën en persoonlijke referenties.

Dit zal kopers helpen om jouw creaties te herkennen en om deze te delen met vrienden die mogelijk geïnteresseerd zijn. Overweeg ook om een speciale banner toe te voegen voor deze promotieperiode, waarbij je benadrukt dat bezoekers vast en zeker een speciale aanbieding in jouw winkel zullen vinden!

Bekijk onze video over het configureren van een DNS Winkel op Teezily

 

DNS Store - Connect existing domain names

 

Beslis voor welke campagnes de uitverkoop van toepassing is


Je wil misschien geen korting op al je campagnes geven. Je kunt verschillende marketingstrategieën gebruiken:

  • De campagnes promoten die minder goed verkopen en dezelfde prijs behouden voor de meest succesvolle campagnes.

  • Een keuze maken uit je meest succesvolle campagnes om zo mensen naar je winkel te leiden, en door complementaire producten aan te bieden die in de uitverkoop zijn het gemiddelde waarde per winkelwagentje te verhogen.


Zorg ook voor een gevarieerde catalogus door een volledig assortiment producten aan te bieden, afhankelijk van je doelstelling. Met Teezily personaliseer je kleding zoals T-shirts, hoodies en truien, maar ook skateschoenen, sneakers en accessoires zoals kettingen en mokken.

Probeer je te focussen op die campagnes waarin het draait om seizoensgebonden trends. Hoewel sommige producten absolute evergreens zijn (zoals truien en hoodies bijvoorbeeld), heeft elk seizoen zijn eigen trends. Deze herfst/ winter stond in het teken van baseball jackets en kleurige sneakers (vooral de Amerikaanse markt) ...

Als een bepaalde strategie niet werkt, kun je nog steeds veranderingen aanbrengen tijdens de koopjesperiode. Zoals je inmiddels wel weet, is testen de sleutel tot succes in deze branche.


Stel je promotiecodes in op het Teezily-dashboard


Het spreekt voor zich: mensen zoeken naar de beste deals en de verhouding tussen kosten en kansen is fundamenteel in deze tijd van het jaar. Daarom is het een goed idee om een korting op ons Teezily Dashboard in te stellen. Hoe? Bekijk gewoon onze video-tutorial, het is super simpel!

 

Tutorial how to set up a discount code on Teezily


 

 

Gebruik de 'Compare at price' promoties


De baanbrekende functie zal je omzet verhogen want deze is erop gericht om het aankoopgedrag van de klant te beïnvloeden. De "Compare at price" zorgt voor een acuut gevoel van een bijzonder aanbod wat slechts voor beperkte tijd beschikbaar is, en nodigt uit om de bestelling snel af te ronden. Dit kan dus rechtstreeks vanaf je dashboard worden ingesteld.

Bewerk je Campagne > Ga naar het gedeelte Product Toevoegen/ Bewerken > Vul een verkoopprijs in en een Compare at price (initiële productprijs)

 

Deel je campagnes met je community op social media


Instagram is het sociale netwerk van het jaar en heeft ons (wederom) geleerd dat foto's een krachtig marketinginstrument zijn. Om jouw advertenties uniek te maken en om je te onderscheiden van je concurrenten, raden we je aan om een productfoto, een selfie van een klant of een foto van achter de schermen te plaatsen. Nodig je tevreden klanten altijd uit hun foto’s met jouw creaties met je community te delen ... klantenloyaliteit is de sleutel om uit te groeien tot een vertrouwde en verstandige verkoper. Wees een actief onderdeel van je eigen succes!


Verhoog de waarde van je advertenties op Facebook of Instagram


Houd er rekening mee dat klassieke advertenties niet meer voldoende zijn, want de concurrentie wordt heviger en kopers zijn op zoek naar gunstige aankoopmogelijkheden. Met andere woorden: je zult met een unieke aanbieding moeten komen.

Om er zeker van te zijn dat je klanten geen interessantere koopjes zullen vinden, verhoog je de waarde van je advertenties voor strategische campagnes tijdens je koopjesperiode.

Nu heb je alle sleutels in handen om succesvolle campagnes te voeren tijdens de januari uitverkoop op Teezily!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *