7 years ago | posted by Angelica Pratolini

Category: Hulpmiddelen, Nieuws

Tag: Campaign, Event, Tips

10 Marketing tactieken voor de Feestdagen



De feestdagen vertegenwoordigen de metaforische (en letterlijke) goudmijn voor elke verkoper: er zijn bijna teveel internationale evenementen en nationale feestdagen om op te noemen die jouw omzet daadwerkelijk zullen verhogen (je kunt altijd onze agenda's in deze editie bekijken). Maar de droom van iedere verkoper kan veranderen in een ware nachtmerrie als je niet voorbereid bent op een intensieve verkoop- en reclameperiode. Een succesvolle digitale marketingstrategie kan niet van de ene op de andere dag worden gerealiseerd, en ook niet zonder uitgebreide kennis van alle tools en functies die je zullen helpen om een print-on-demand deskundige te worden. Houd er rekening mee dat veel concurrenten hun reclamecampagnes gaan starten, daarom kun je maar beter jouw targeting strategie en budget bijstellen. Het volgende advies kan worden geraadpleegd om jouw campagnes voor de feestdagen naar een hoger plan te brengen.



Behoud je bestaande klanten met onze e-mail marketing tool: Message Buyers


Leads kunnen in twee categorieën worden verdeeld: warm en koud. Wanneer je je op een specifiek demografisch publiek richt (gebaseerd op geslacht, leeftijd, land enzovoort) bevorder je inhoud voor een koude lead, dat wil zeggen mensen die jouw merk niet per se kennen of nog nooit een product van je hebben gekocht. Volgens de Marketing Metrics, “Is de kans op verkoop aan een nieuwe klant 5-20%. De kans op verkoop aan een bestaande klant bedraagt 60-70%. "


Om jouw verkoopkansen te verhogen, richt je vooral op je warme leads: degenen die al eens producten hebben gekocht. Message Buyers, de exclusieve e-mailfunctie van Teezily, stelt je in staat om jouw nieuwe campagnes en kortingen direct vanaf je dashboard te promoten. Met deze tool kun je ook gepersonaliseerde berichten naar alle kopers verzenden. Ook is het mogelijk om “groepen" te maken, en zo klanten te verzamelen gebaseerd op niches.


Heb je erover nagedacht om je kopers te attenderen op jouw “Zwarte Vrijdag" korting via e-mail, gebruikmakend van de juiste vooraankondigingen? "Message Buyers" maakt het eenvoudig.



Ontdek alle reclamemogelijkheden van social media


Maar koude leads tellen ook zeker mee! Als je je richt op deze potentiële kopers, moet je jouw advertentiebudget natuurlijk verhogen: voor de verkoop tijdens de feestdagen is deze optie het overwegen waard als je meer kopers wil.


Facebook biedt de mogelijkheid om verschillende advertentiecampagnes te voeren op verschillende draagvlakken. Je kunt een advertentie plaatsen op de nieuwsfeed voor mobiele apparaten, op de desktop nieuwsfeed, rechterkolom en Instagram.


Houd er altijd rekening mee dat je advertenties en doelgerichte oproepen er meestal anders uitzien op een desktop dan op een mobiel apparaat. Daarom raden we je ten zeerste aan om je desktop- en mobiele advertentiecampagnes geheel gescheiden te houden! Als je ze apart houdt, kun je je advertenties, biedingen en conversies optimaliseren, afhankelijk van het apparaat.


Als je de Power Editor gebruikt om je banners en advertenties te ontwerpen, kun je het apparaat waarop de advertenties zijn gericht selecteren in de instellingen van de advertentie. 



Maak optimaal gebruik van de Facebook Remarketing tool


Elke potentiële klant die jouw pagina heeft bezocht, vanuit welke hoek dan ook, en niets heeft gekocht, zal naar alle waarschijnlijkheid prijzen en producten aan het vergelijken zijn. Misschien hebben ze de pagina van jouw campagne bezocht, vonden ze het ontwerp van je lelijke Kersttrui geweldig, maar dachten ze “Tja, het is nog geen kerst, ik wacht nog even”. Ze bevinden zich in de onderzoeksfase en proberen de allerbeste deal te krijgen. Facebook Remarketing is een magisch hulpmiddel waarmee je je op mensen kunt richten die jouw website in het verleden hebben bezocht. Dit zijn de belangrijkste stappen om een remarketingpixel op te zetten:


IMAGES MARKETING TIPS



Maak korte video advertenties


Video's vormen een uitstekende manier om engagement content te communiceren, en kunnen dus een fundamenteel instrument zijn om een ​​sterke gemeenschap mee op te bouwen. De sleutel is om een ​​korte, effectieve clip te creëren (10 seconden is genoeg): wij raden je sterk aan HET krachtige bericht in de eerste twee seconden van de video te plaatsen (zoals "Beste idee voor je opa's cadeau"). Tegelijkertijd zijn verhalen en soundtracks (check Jamendo of Audio Network) sleutelelementen en, als je viral content wilt creëren, wees vooral creatief! Gebruik een ironische of grappige catchyslogan. Een bijkomend voordeel? Je kunt tot een jaar na de oorspronkelijke publicatie de video views gebruiken voor retargeting.


Gebruik Carrouseladvertenties


Als je (potentiële) klanten positief lijken te reageren op een serie productafbeeldingen (dit is overigens ook een uitgelezen kans om meerdere producten met één shot onder de aandacht te brengen), dan kun je deze afbeeldingen combineren in een advertentie met de carrouseladvertentie. Dit is een recent reclametype waarmee je meerdere mock-ups tegelijkertijd in één advertentie kunt weergeven, zodat je complementaire producten kunt verkopen, of zelfs klanten opnieuw kunt benaderen die je campagne bekijken zonder te klikken op " Voeg toe aan winkelmandje". Een Adobe-studie liet zien dat deze advertenties kosteneffectiever zijn per acquisitie, waardoor je tot maximaal 35% in kosten per klik kunt besparen door een hogere betrokkenheid. En ze kunnen je klikfrequentie (Clic-Through-Rate) verhogen met 50% tot wel 300%.


IMAGES MARKETING TIPS2



Verhoog je reclamebudget tijdens de feestdagen


De concurrentie wordt groter en groter, en je moet jezelf en ook je geld investeren als je je naamsbekendheid wilt versterken en je verkoop wilt uitbreiden. Door je dagelijkse budget te verhogen, geef je Facebook de kans om jouw gerichte actie méér te bieden, en om meer advertenties te laten zien. In november zijn er meerdere mogelijkheden om je dagelijkse budget te verhogen en je promoties een impuls te geven: Zwarte Vrijdag en Cyber Maandag, de kerstcampagnes, het winterseizoen dat ook in Zuid-Europa eraan komt...


Laat de vakantiedrukte in je voordeel werken 


Timing is van cruciaal belang voor verkopers tijdens de feestdagen, iets waar slimme adverteerders al ruim van tevoren in hun campagnes rekening mee houden, en het in te spelen op de wens van de potentiele koper om de vakantie zo stressvrij mogelijk te maken, is één van de krachtigste tools die je tot je beschikking hebt. Als je jouw kerstcampagnes in oktober / november lanceert, moet je benadrukken dat je klanten de artikelen binnen afzienbare tijd ontvangen. Daartegenover staat dat wij de deadlines van de kerstcampagnes binnenkort aan je doorgeven: deze zullen moeten worden gerespecteerd als je wilt dat jouw kopers hun cadeau’s op tijd onder de kerstboom hebben liggen, en daarom hebben we het over de kerstman ook al is het nog niet eens winter. Je moet voorbereid zijn, en je product een maand eerder al sponsoren.


Alles in jouw campagnes, van je advertentietekst tot de afbeeldingen die je gebruikt op Social, moet de ellende van de vakantiedrukte benadrukken, en hoe jouw product, met slechts 3 klikken gekocht, een uitstekende service en snelle levering garandeert. Vermijd de drukte in de winkels op kerstavond: dit is de boodschap die je nadrukkelijk communiceert!



Creëer een gevoel van urgentie


Een gevoel van urgentie teweeg brengen op de pagina’s van je campagnes is een zeer effectieve manier om twijfelende kopers over de streep te trekken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Sommige verkopers voegen een afteltimer toe aan hun pagina's die de klant precies vertelt hoeveel tijd er is om te kunnen profiteren van een tijdgevoelig aanbod. Anderen omvatten banners die specifieke aanbiedingen promoten, zoals gratis verzending en kortingen op hun advertenties of sociale netwerken.



Vind de juiste zoekwoorden


Tuurlijk, je hebt altijd je slagzinnen, maar het is van vitaal belang om op seizoensgebonden zoekopdrachten en andere tijdige trends in te spelen (en erop in te zetten). Een manier om dit te doen is door Google Trends en andere vergelijkbare online marketing tools te gebruiken om nieuwe zoekwoorden te identificeren die nieuw leven kunnen blazen in jouw feestdagencampagnes. Instagram en Twitter bieden ook gouden mogelijkheden om relevante hashtags en trends te ontdekken.


Het maken van twijfelachtige verbindingen tussen jouw kernvoorwaarden en trending onderwerpen om zo grotendeels irrelevant verkeer in de wacht te slapen - dat waarschijnlijk niet zal leiden tot omzet - mag geen deel uitmaken van jouw marketingstrategie voor de feestdagen; aan de andere kant, het is zeker de moeite waard om je zoekwoorden te herzien voordat het feestdagenseizoen serieus begint om te zien of er geen mogelijkheden zijn die je eerder over het hoofd had gezien.



Krijg de Kerst Look!


(bijna) Iedereen houdt van de kerstgeest, de elfjes, "All I Want for Christmas” zingen, de sneeuwvlokjes, gebak en snoep, en ga zo maar door ... Het digitale marketingscenario is meer en meer visueel, en een mooie grafiek kan leiden tot nieuwe verkoopkansen. Daarom zou je jouw pagina's moeten re-stylen en feestdagen content toevoegen (houd de verschillende internationale evenementen hierbij in gedachten, onze agenda's helpen je veilig door de feestelijke wildernis te wandelen).


Gelukkige verkoop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *